Webinars-Mastercourse Workshops

  Εκπαιδευτές

  Στα 25+ Webinars – Διαδικτυακά Μαθήματα, καθώς και στα Mastecouse Workshops, αναλύονται εις βάθος οι εκπαιδευτικές ενότητες, από καταξιωμένους εκπαιδευτές της Ελλάδας και του Εξωτερικού, εξειδικευμένους στην αντίστοιχη θεματική ενότητα, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

  0

  Ώρες Πρακτικής
  Εξάσκησης

  0

  Διδακτικές Ώρες
  Θεωρητικής Κατάρτισης

  Το πρόγραμμα

  Το Πλέον Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα.

  Το μοναδικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης που συνδυάζει Θεωρητική Κατάρτιση, Master Course Workshops, Πρακτική Εξάσκηση και Πιστοποιητικό Περάτωσης από Πανεπιστήμιο.

  Θεωρητική Κατάρτιση
  Πρωτότυπη οργάνωση και ανάπτυξη 82 Θεματικών Ενοτήτων, μέσα από διαδραστικά Βίντεο, επιμορφωτικά webinars και διαδραστικές εργασίες.
  Master Course Workshops
  Οργανώνονται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να βοηθήσει όλους τους σπουδαστές να είναι έτοιμοι με επιπλέον δεξιότητες για την πρακτική τους.
  Πρακτική Εξάσκηση
  Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί στο πρόγραμμα του κάθε σπουδαστή είτε αυτός εργάζεται ή δεν εργάζεται σε οδοντιατρείο.
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Συχνές
  Ερωτήσεις

  Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;
  Αίτηση συμμετοχής μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απόφοιτος ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Ελλάδας και του Εξωτερικού κ.α.
  Τι πιστοποιητικό θα λάβω;
  Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ο σπουδαστής θα λάβει Πιστοποιητικό Επιτυχούς Περάτωσης , εξειδικευμένης δια βίου επιμόρφωσης Βοηθού Οδοντιάτρου, από την Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
  Ποια είναι η διάρκεια του προγράμματος;
  Η συνολική χρονική διάρκεια του Προγράμματος είναι δύο (2) ακαδημαϊκά έτη, ενώ ο απαιτούμενος “χρόνος ενασχόλησης” υπολογίζεται στις 1.360 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 600 ώρες δια ζώσης πρακτικής άσκησης. Η ολοκλήρωση του προγράμματος ορίζεται “κοινή” για όλους. Τέλος η πρακτική εξάσκηση και τα Master Course Workshops είναι απαιτούμενα για την απόκτηση του πιστοποιητικού εξειδικευμένης επιμόρφωσης.
  Έχω κάποιον υπεύθυνο καθηγητή κατά την διάρκεια του προγράμματος;
  Ανά 5 σπουδαστές, ορίζεται Υπεύθυνος Εκπαιδευτής Προγράμματος, που αναλαμβάνει να λύσει τις απορίες σας, να συμβουλέψει και να ελέγξει τη πορεία και τη εκπαιδευτική πρόοδο σας.
  Μπορώ να παρακολουθήσω μόνο από υπολογιστή;
  Για τη καλύτερη δυνατή μαθησιακή εμπειρία θα ήταν καλό να χρησιμοποιηθεί ένας επιτραπέζιος υπολογιστής. Ωστόσο η εκπαιδευτική πλατφόρμα έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα για παρακολούθηση από όλες τις δυνατές συσκευές όπως για παράδειγμα laptop και tablet ή ακόμα και από το κινητό σας τηλέφωνο.
  Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσω θεωρητικό και πρακτικό μέρος;
  Ναι, είναι απαραίτητη η παρακολούθηση τόσο της σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, όσο και της πρακτικής εξάσκησης. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και δομήθηκε έτσι ώστε να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση και να καθιστά τον σπουδαστή 100% ικανό για άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας, για την ειδικότητα του Βοηθού Οδοντιάτρου
  Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που θα μπορώ να παρακολουθήσω;
  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να σας δίνει τη δυνατότητα να το εντάξετε στο δικό σας καθημερινό πρόγραμμα. Κατά συνέπεια μπορείτε να παρακολουθήσετε τις θεωρητικές και διαδραστικές ενότητες, καθώς και τα Τεστ αξιολόγησης, όποτε εσείς το επιλέξετε. Οι μόνοι χρόνοι που προσδιορίζονται είναι αυτοί των ζωντανών διαδραστικών παρουσιάσεων από εκπαιδευτές μέσω webinar καθώς και οι ώρες της πρακτική σας εκπαίδευσης.
  ΣΠΟΥΔΕΣ ΒΟΗΘΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ

  Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση,
  από το Α εως το Ω

  Αυτή είναι η ιδανική λύση πλήρους κατάρτισης για την επαγγελματική σταδιοδρομία σας ως βοηθός οδοντιάτρου.
  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Χρειάζεστε επιπλέον
  Πληροφορίες;

  Έλλη Λιντέρη

  Απόφοιτος τμήματος Λογιστικής του ΑΤΕΙ Πειραιά Απόφοιτος τμήματος βοηθών οδοντιάτρου ΕΚΠΑ

  Επαγγελματική Εμπειρία

  • 8 χρόνια στην εταιρεία οδοντιατρικών ειδών και μηχανημάτων Οδοντεμπορική Καλλιθέας

  • 7 χρόνια βοηθός οδοντιάτρου part & full time σε μεγάλα οδοντιατρικά κέντρα της Αθήνας με οδοντιάτρους όλων των ειδικοτήτων

  Εκπαίδευση

  • Απόφοιτος τμήματος Λογιστικής του ΑΤΕΙ Πειραιά (2015)

  • Απόφοιτος τμήματος βοηθών οδοντιάτρου ΕΚΠΑ (2019)

  Σεμινάρια

  • Κλινικό Φροντιστήριο 28ου Πανελλήνιου Συνεδρίου AIDS

  • Just a Conversation “Know the patient find the treatment” με τον κ. Simon Tucker

  • Εκπαίδευση για τον έλεγχο μολύνσεων για οδοντιάτρους και επαγγελματίες στοματικής υγείας τη Zhermack

  • Σεμινάριο της EMS πάνω στο πρωτόκολλο “Guided Biofilm Therapy” με τον κ. Ιωάννη Φουρμούζη

  • Dental Hypnosis Therapy με τον κ. Αντρέα Αρματά

  • Συμμετοχή ως εκθέτης σε 6 Πανελλαδικές εκθέσεις οδοντιατρικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  Μαρία Γιαλινάκη

  Πτυχιούχος Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απόφοιτη Προγράμματος Βοηθών Οδοντιάτρων, Menzies Institute of Technology, Μελβούρνη.

  Η Μαρία Γιαλινάκη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου (2002) και απόφοιτη του Προγράμματος Βοηθών Οδοντιάτρων του Menzies Institute of Technology της Μελβούρνης (Certificate III in Dental Assisting, 2013). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Apply First Aid (Perform CPR, Provide Basic Elementary Life support) και μαθήματα για απόκτηση Diploma of Dental Technology στο Menzies Institute (construct models, construct custom Impression Trays, construct Registration Rims, Articulate Models and Transfer Records, construct Thermoformed Bases and Appliancies, Setting up of class I full denture) στο Menzies Institute of Technology της Μελβούρνης.

  Έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και καλή γνώση χειρισμού Η/Υ (International Diploma in IT skills). Η εργασιακή εμπειρία της ως βοηθός οδοντιάτρου είναι η εξής:
  • Πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια των σπουδών ως βοηθός οδοντιάτρου, Hampton Beach Dentist’s, Μελβούρνη, 2013 (Dr. Rikki Georgandas)• Βοηθός οδοντιάτρου, Apolonia Dental, Mill Park, Μελβούρνη, 2013 (Dr. Nabil Youssef).

  • Βοηθός οδοντιάτρου, οδοντιατρείο Πένυς Π. Σπυροπούλου, DDS, MSc Χειρουργός Οδοντίατρος Ειδική Προσθετολόγος, 2014.

  • Βοηθός οδοντιάτρου, Eurodentica A.E, κ. Κουβελάς Νικόλαος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδοοδοντιατρικής, 2015-2018 (Οδοντιατρική ”τεσσάρων χεριών” σε όλες τις ειδικότητες, σε χειρουργικές επεμβάσεις και ως βοηθός σε υποδοχή – προετοιμασία σε οδοντιατρικές επεμβάσεις σε ΑΜΕΑ).

  • Υπεύθυνη οδοντιατρείου και βοηθός οδοντιάτρου, Οδοντιατρική Μέριμνα Αθήνας, κ. Νάκας Νικόλαος, DDS Χειρουργός Οδοντίατρος – Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Πολυοδοντιατρείου
  Οδοντιατρική Μέριμνα Αθήνας, 2018-Σήμερα (προετοιμασία οδοντιατρείου, συντονισμός διακίνησης αναλώσιμων και οδοντιατρικών υλικών, γραμματειακή υποστήριξη οδοντιατρείου, οδοντιατρική ”τεσ-
  σάρων χεριών” σε προσθετολογικές, γναθοχειρουργικές, περιοδοντολογικές και χειρουργικές επεμβάσεις
  τοποθέτησης εμφυτευμάτων).

  Ιάκωβος Δημητρίου

  Οδοντίατρος-Προσθετολόγος
  DDS,MSc,MMedSc,MRDi(RCS-Ed)
  τ.Διευθυντής Οδοντοπροσθετικής κλινικής 251 ΓΝΑ
  Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ψηφιακής
  Υπολογιστικής Οδοντιατρικής (ΕΑΨΥΟ)
  Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Διεθνούς Ακαδημίας
  Υπολογιστικής Οδοντιατρικής (ISCD)
  Opinion leader Cerec (Sirona Dentsply)
  Ιδιοκτήτης Dental Station

  Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ-Οδοντιατρικό ΑΠΘ) το 1991, με βαθμό Λίαν Καλώς, ως ανθυποσμηναγός Οδοντίατρος Πολεμικής Αεροπορίας.
  Εκπαιδεύτηκε στον Οδοντιατρικό τομέα του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (ΓΝΑ) σε διάφορες κλινικές ενώ παράλληλα πήρε πιστοποίηση Αεροπορικής Ιατρικής από το ίδιο νοσοκομείο.
  Τη περίοδο 1998-2002 εξειδικεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία στους τομείς
  • Master (MSc) Bristol (1998-1999) στη Προσθετική
  • Master (MMedSc) Sheffield (1999-2000) στην Αισθητικη – Επανορθωτική κ cad-cam Dentistry
  • Πρόγραμμα απόκτησης ειδικότητας Προσθετικής (MRD) Manchester and Edinburgh με έμφαση στη Προσθετική & Εμφυτευματολογία (2000-2002)
  Έχει παρακολουθήσει & εκπαιδευτεί σε διάφορα προγράμματα & τομείς της εξειδίκευσης του σε σχολές ,Ακαδημίες & Πανεπιστήμια της Ευρώπης & ΗΠΑ.

  Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής,ενεργό μέλος & ομιλητής διαφόρων Ακαδημιών & Εταιριών στην Ελλάδα & στο εξωτερικό..
  Έχει εργαστεί σε γνωστές οδοντιατρικές κλινικές του BRISTOL, CHESTER, LONDON (Harley str.,) UK, αποκομίζοντας εμπειρία & γνώση απο τις σύγχρονες τάσεις & εφαρμογές της Οδοντιατρικής. Πιστοποίηση & συμμετοχή σε πρόγραμμα μεταμορφώσεων προσώπου & χαμόγελου στη Μεγ Βρετανία (Εxtreme make over London , 2005)
  Υπηρέτησε απο το 2004 ως 2016 στην Οδοντοπροσθετικη Κλινική του 251 ΓΝΑ, διατελώντας Διευθυντής στη περίοδο 2011-2016, όπου και αποστρατεύτηκε ευδοκίμως με το βαθμό του Ταξιάρχου.
  Από το 2005 ως σήμερα είναι ιδιοκτήτης-επιστημονικός σύμβουλος της Οδοντιατρικής Κλινικής Dental Station, του πρώτου Ψηφιακού Υπολογιστικού Οδοντιατρικού κέντρου στην Ελλάδα, με έμφαση στην αισθητική, προσθετική , εμφυτευματολογία και ψηφιακή οδοντιατρική. Το Dental Station αποτελεί σημείο αναφοράς ,εκπαίδευσης και εφαρμογών καθοδηγούμενης και υποβοηθούμενης υπολογιστικα /μηχανικά οδοντιατρικής (cad-cam) και Οδοντιατρικού τουρισμού. Σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ με εκλεκτούς συναδέλφους συμβάλλει ενεργά -διαχρονικά στη καθιέρωση,εξάπλωση και εκπαίδευση πρωτοποριακών καινοτόμων τεχνικών,τομέων όπως ρομποτική (cad-cam),λεύκανση, ολοκεραμικά-υβριδικά υλικά, οζονοθεραπεία, ύπνωση,βιομιμητική, βιοσυντονισμός, management/marketing κ.α.
  Είναι opinion leader /trainer, σε διαφορες εταιρίες (Sirona-Dentsply, Ivoclar, ISCD) δίνοντας διαλέξεις και εκπαιδεύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

  Καραμήτσιος Ιωάννης

  Προγραμματιστής Η/Υ

  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18/07/1979 και είναι παντρεμένος με 3 παιδιά. Μεγάλωσε στην Κατερίνη έως τα 18 του έτη ενώ στη συνέχεια πήγε για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Τμήμα Πληροφορικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό, τις βάσεις δεδομένων και την επεξεργασία ιατρικής εικόνας. Έκανε μεταπτυχιακό στο Π.Ι. στις “Σύγχονες τεχνολογίες” και μεταπτυχιακή εργασία με θέμα “3Δ απεικόνιση των αγγείων της καρδιάς από CTA” ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε σε διάφορα ερευνητικά project. Υπηρέτησε στο Σώμα Πληροφορικής και στη συνέχεια εργάστηκε σε εταιρείες πληροφορικής με εξειδίκευση στην μηχανοργάνωση Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Τραπεζών και σε cloud υπηρεσίες.

  Το 2012 ξεκίνησε μαζί με τον συνέταιρο του την πλατφόρμα NetMed360 Που είναι μια web based πλατφόρμα μηχανοργάνωσης και ηλεκτρονικού φακέλου υγείας ιατρείων, οδοντιατρείων, διαγνωστικών κέντρων και νοσοκομείων. Σήμερα είναι ο Διευθυντής πωλήσεων και Σύμβουλος πελατών στην εταιρεία έχοντας πλέον πελάτες και συνεργάτες σε 3 διαφορετικές χώρες.

  Πιερουλίδης Σπύρος

  Προγραμματιστής Η/Υ

  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
  01/05/2019 – Σήμερα Σύμβουλος πωλήσεων σε CRM & ERP λογισμικό
  NetMed360
  ▪ Ενημέρωση – Προώθηση ιατρικού – εμπορολογιστικού λογισμικού
  Υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού
  03/02/2013 – 10/02/2018 Σύμβουλος πωλήσεων σε ιατρικό λογισμικό
  ΔΟΜΗ Πληροφορικής Α.Ε.
  ▪ Ενημέρωση – Προώθηση ιατρικού – οδοντιατρικού λογισμικού
  Υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού
  01/05/2003 – 31/01/2013 Σύμβουλος πωλήσεων HO.RE.CA
  Piero Sandwiches L.T.D.
  ▪ Προώθηση και ανάπτυξη πελατολογίου σε τυποποιημένα προϊόντα (sandwich & γλυκίσματα).
  Εταιρία τροφίμων και γλυκισμάτων

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
  1993 – 1995 ΠΤΥΧΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  Ελληνικό Κέντρο Παραγωγής ( ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ.)
  ▪ Τεχνικές πωλήσεων, Marketing, Management, Κοστολόγηση, Μηχανογραφημένη λογιστική.
  1992 – 1993 ΠΤΥΧΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
  Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο (2Ο Περιστερίου)
  ▪ Τμήμα Οικονομίας & Διοίκησης. Ειδικότητα: Λογιστική

  Μπουρουτζή Δώρα

  Μεταφράστρια

  Η Δώρα Μπουρουτζή είναι επίσημη μεταφράστρια, απόφοιτος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ έχει φοιτήσει και για ένα εξάμηνο στο Τμήμα Μετάφρασης, Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Γιοχάνες Γκούτενμπεργκ (Fachbereich Translations-, Sprach- und Kulturwissenschaft Johannes Gutenberg-Universität Mainz).Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ), η οποία είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μεταφραστών (FIT), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νομικών Διερμηνέων και Μεταφραστών (EULITA) και του ΣΕΓΕ (Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας). Διατηρεί μεταφραστικό γραφείο στη Λάρισα από το Δεκέμβριο 2016. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ρωσικά.

  Γκαγκτζά Θεοδώρα

  Πτυχιούχος ΕΚΠΑ /ΦΠΨΕΑπόφοιτη Ανώτατης Σχολής Βοηθών Οδοντιάτρων –Υγειονολόγων Berufschule Munich Γερμανίας.Cand.(MSc) Οργάνωσης –Διοίκησης Υγείας Μόναχο /Γερμανία

  Η Θεοδώρα Γκάγκτζα είναι πτυχιούχος σχολής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ/ΦΠΨ (2003). Είναι άριστη γνώστης της Γερμανικής γλώσσας και πολύ καλή της Αγγλικής. Γνωρίζει άριστα τη χρήση υπολογιστών και εφαρμογών τους (Word, Excel, κοινωνικά δίκτυα κ.α).

  Από το 2004 ως 2015 εργάστηκε ως ΒΑΣΙΚΗ βοηθός οδοντιάτρου στο οδοντιατρικό κέντρο DENTAL STATION- Ιάκωβος Δημητρίου. Διαχείριση υλικών και τεχνολογίας/μηχανημάτων, παραγγελίες, επίβλεψη -εκπαίδευση βοηθών και προσωπικού, γραμματειακή υποστήριξη ήταν μερικές από τις αρμοδιότητες της. Επιπλέον είναι άριστη βοηθός σε όλες τις ειδικότητες οδοντιατρικής , ενώ παράλληλα μπορεί να είναι ενεργό μέλος και να συμμετάσχει

  · Ως υπεύθυνη και βοηθός –οργάνωση χειρουργείων

  · Διαδικασίες λεύκανσης

  · Στοματική Υγιεινή και αποτρυγώσεις ως hygienist

  · Λήψη ακτινογραφιών

  · Απλές οδοντοτεχνικές εργασίες (κατασκευή δισκαρίων, ναρθηκών, προσωρινών κ.α)

  · Ψηφιακό σχεδιασμό χαμόγελου

  · Χρήση cad-cam /cerεc συστήματος (σχεδίαση , κοπή, μακιγιάζ, όπτηση κ.α)

  Είναι οπαδός της συνεχούς επιμόρφωσης-εκπαίδευσης και παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων γύρω από την οδοντιατρική συμπεριλαμβανομένου 2-6 hands dentistry, marketing/sales, οργάνωση και διαχείριση ιατρείων –προσωπικού κ.α.

  Έχει συμμετάσχει σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια ,εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις είτε σαν απλή συμμετέχουσα …..είτε ως βοηθός εκπαιδευτή και ομιλητών….

  Από το 2015 ως σήμερα εργάζεται σε Οδοντιατρική Κλινική του Μονάχου ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ασκώντας όλα τα προαναφερθέντα και επιπλέον χρέη Υγειονολόγου-θεραπεύτριας (hygienist).

  Το 2017 αποφοίτησε από τη σχολή Berufschule Μονάχου,τριετής φοίτηση, ως ανώτατη ειδική βοηθός οδοντιάτρου (ειδικότητα Zahnmedizinische-Fachangetellete).Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές και εκπαίδευση της για επάρκεια πτυχίου -άδειας Υγειονολόγου-θεραπεύτριας (hygienist).

  Σήμερα (2021) παρακολουθεί πρόγραμμα master (MSc) στην οργάνωση και Διοίκηση Υγείας και Κοινωνιολογίας (ασφάλειες, ταμεία Υγείας κ.λ.π)στο Μόναχο Γερμανίας.

  Ευτυχία Μπέγα

  Μεταφράστρια

  H Ευτυχία Μπέγα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Από τον Φεβρουάριο του 2010 είναι ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του Μεταφραστικού Γραφείου με την επωνυμία «Μετά…φρασις», το οποίο λειτουργεί στην πόλη της Λάρισας.

  Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ), η οποία είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μεταφραστών (FIT), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νομικών Διερμηνέων και Μεταφραστών (EULITA), του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μεταφραστών Οπτικοακουστικής Μετάφρασης (AVTE).

  Nicola Singleton

  Hygiene Therapist- Former Dental Nurse

  Niki qualified from King’s College Hospital London as a Dental Hygienist and Therapist in 2013. She joined the practice in 2014 and has recently returned from maternity leave.

  Besides enjoying motherhood and spending as much time as possible with her son James, she is an excellent tennis player and has recently been elected as team captain.

  Φίλου Ρόη

  Group Brand Manager

  Η Ρόη Φίλου είναι βασικό στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών με πολυετή εμπειρία σε εμπορικά τμήματα και διοίκηση εμπορικών ομάδων. Είναι κάτοχος Master BA με εξειδίκευση στο Μarketing και με κύρια καθήκοντα το χτίσιμο παγκόσμιων μαρκών στην Ελληνική αγορά και στην ανάπτυξη ομάδων μέσα στην επιχείρηση.

  Ως στέλεχος για 16 χρόνια στην μεγαλύτερη εταιρεία ιατρικών και οδοντιατρικών/ορθοδοντικών αναλωσίμων 3Μ Hellas, περνώντας από θέσεις ευθύνης με πιο πρόσφατη αυτή του Group Marketing Manager, η Ρόη ανέπτυξε σε βάθος την κατανόηση των αναγκών των οδοντιάτρων/ ορθοδοντικών και των βοηθών τους, την ανάγκη τους να προοδεύουν στο επάγγελμά τους καθώς και να αλληλοεπιδρούν με τους ασθενείς τους χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης.

  Από το 2016 η Ρόη είναι βασικό στέλεχος στην Nestle Hellas αναλαμβάνοντας την διεύθυνση του τμήματος «Αισθητικής και Επανόρθωσης», χτίζοντας την μάρκα Restylane & Dysport σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ και από το 2018 αναλαμβάνοντας τις διευθύνσεις marketing των τμημάτων Nutrition & Nestle Waters σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία.

  Η Ρόη τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με το executive & leadership coaching λαμβάνοντας πιστοποιήσεις Certified Coach by Human Resources Expertise, “Coaching δεξιότητες και εργαλεία στην πράξη”, ACSTH International Coaching Federation, και βρίσκεται στη δεύτερη πιστοποίησή της ως Jungian Coach accredited by ICF.  

  Χατήρας Αθανάσιος

  Οδοντοτεχνίτης

  Ο CDT Θάνος Χατήρας ολοκλήρωσε τις σπουδές του σαν οδοντοτεχνίτης το 2013 στα ΑΤΕΙ Αθήνας και από τότε δραστηριοποιείτε ενεργά στον κλάδο & διοικεί το οδοντοτεχνικό εργαστήριο Dental Pro Lab.

  Διατηρεί επιτυχημένες συνεργασίες με μεγάλες κλινικές, οδοντιατρικές εταιρίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

  Πιστεύοντας στην διαρκής εκπαίδευση & δια βίου μάθηση, συνεχίζει από τότε την επιμόρφωση του στους κλάδους της οδοντοτεχνικής-οδοντιατρικής, διοίκησης-ηγεσίας και εκπαίδευσης.

  Έχει πιστοποιηθεί για την εκπαίδευσή του από ομίλους όπως οι Ivoclar Vivadent, Bredent group, Heraeus Kulzer κ.α.

  Στο χώρο της εκπαίδευσης πραγματοποιεί ομιλίες και πρακτικά σεμινάρια σε συνεργασία με σημαντικές εταιρίες του οδοντιατρικού χώρου από τις οποίες είναι πιστοποιημένος ως εισηγητής για την διεξαγωγή μαθημάτων επαγγελματικής κατάρτισης και διαλέξεων.

  Γιαννίκου Άννα-Μαρία

  Οδοντίατρος-DDS, MSc, MBA, LSO

  Η Δρ. Γιαννίκος διαθέτει το προνόμιο να είναι μια από τους λίγους οδοντιάτρους με πτυχίο MBA και να εξασκεί την οδοντιατρική για περισσότερα από 23 χρόνια στην Κύπρο.

  Είναι πρωτοπόρος στον τομέα των οδοντιατρικών Laser (καθώς βρίσκεται ανάμεσα στις 2 πρώτες γυναίκες παγκοσμίως με αυτόν τον ακαδημαϊκό τίτλο) και στην Αισθητική οδοντιατρική. Για την κλινική της έρευνα σχετικά με τα οδοντιατρικά Laser έλαβε ένα Χρυσό Βραβείο στο ISLD Συνέδριο στο Βερολίνο το 2006.

  Επιπλέον, η Δρ Άννα-Μαρία Γιαννίκος κατέχει 2 μεταπτυχιακούς τίτλους, ένα στα Laser (M.Sc. 2006) και ένα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA, 2009) και αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη και λέκτορα του AALZ του RWTH Aachen University Campus του Aachen της Γερμανίας.

  Τσαγκαράκης Ανδρέας

  Οδοντίατρος-Αισθητική Οδοντιατρική

  Ο Ανδρέας Τσαγκαράκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1973. Μετά από επιτυχείς πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι τον Ιούνιο του 1999 παρακολούθησε τις εργασίες του εργαστηρίου της Οδοντικής και Ανωτέρας Προσθετικής στα πλαίσια του άτυπου μεταπτυχιακού προγράμματος.Το χρονικό διάστημα 2006-2009 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στην αποκατάσταση στόματος και την αισθητική οδοντιατρική. Το ίδιο χρονικό διάστημα απέκτησε μετά από εξετάσεις τον τίτλο του AssociateFellowship in DiodeLaser και AssociateFellowship in Er,Cr:YSGG από το World Clinical Laser Institute. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Χανιά με έμφαση την αισθητική οδοντιατρική και τα εμφυτεύματα.

  Μιχελινάκης Γεώργιος

  Προσθετολόγος- MSc , MPhil, cert Pros (EPA)

  Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 1999. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε επί 3ετία στην Προσθετική και Εμφυτευματολογία στην Οδοντιατρική Σχολή του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο (2001-2004), όπου και του απονεμήθηκαν ένα Master of Science (2003) και ένα Master of Philosophy (2005) στην Προσθετική και Εμφυτευματολογία.

  Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών κατείχε επίσης τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη στην κλινική της Αποκαταστατικής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Manchester, επιφορτισμένος με την ευθύνη της κλινικής εκπαίδευσης των τεταρτοετών φοιτητών της Σχολής. Παράλληλα, υπήρξε κλινικός συνεργάτης επί 2ετία σε κεντρικό πολύ-οδοντιατρείο στο κέντρο της πόλης του Manchester.

  Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας Κρήτης για την περίοδο 2010-2020. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα οδοντιατρικά περιοδικά ενώ έχει δώσει ομιλίες σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Είναι ένας εκ των τριών ερευνητών που δημιούργησαν το Implant Recognition System, ένα εξειδικευμένο οδοντιατρικό λογισμικό ταυτοποίησης οδοντικών εμφυτεύματων, το οποίο βραβεύθηκε με το τρίτο βραβείο πρωτοτυπίας στην Μεγάλη Βρετανία το 2008.

  Διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο (Crete Implants) στο Ηράκλειο Κρήτης από το 2004 με εξειδίκευση στην Προσθετική, την Γναθοπροσωπική Προσθετική και την Αισθητική Οδοντιατρική.

  Ο Γιώργος Μιχελινάκης είναι αναγνωρισμένος Προσθετολόγος από το European Prosthodontic Association (EPA) καθώς και ομιλητής του International Team for Implantology (ITI) ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 του απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο 42ο συνέδριο του European Prosthodontic Association.

  Λατίνος Φώτης

  Οδοντίατρος-MSc

  Ο Φώτης Λατίνος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28-09-1972. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1997.
  Αμέσως μετά την αποφοίτηση από την σχολή εργάστηκε για μία 3ετία δίπλα σε εξειδικευμένο περιοδοντολόγο όπου γνώρισε εκτεταμένα όλο το φάσμα της περιοδοντολογίας και της εμφυτευματολογίας. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Αεροπορία όπου εργάστηκε στο τμήμα της Γναθοπροσωπικής χειρουργικής του 251 ΓΝΑ Γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας. Εκεί απέκτησε αρκετή εμπειρία στην χειρουργική του στόματος.

  Το 2004-2006 παρακολούθησε το 2ετες μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Γερμανικής Εταιρείας Εμφυτευματολογίας (DGI) και έλαβε κατόπιν εξετάσεων την πιστοποίηση της απόκτησης κλινικής εξειδίκευσης στην Εμφυτευματολογία. Το 2009-2010 παρακολούθησε το 2ετες μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Γερμανικής Επιστημονικής Οδοντιατρικής Εταιρείας DGZMK, στο πανεπιστήμιο του Witten/Herdecke και κατόπιν εξετάσεων έλαβε την πιστοποίηση της απόκτησης κλινικής εξειδίκευσης στην Περιοδοντολογία.

  To 2014 έλαβε πιστοποίηση ως Digital smile designer DSD Team, για το concept Digital Smile Design by Livio Yosinaga and Christian Cochman. Το 2015 κατά την διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου της ICOI στο Βερολίνο και κατόπιν εξετάσεων, έλαβε πιστοποίηση ως Fellow of the International Congress of Oral Implantologists. To 2016 κατά την διάρκεια του παγκοσμίου συνεδρίου της ICOI στην Βαρκελώνη και κατόπιν εξετάσεων, έλαβε πιστοποίηση ως Diplomate of the International Congress of Oral Implantologists. Από την αποφοίτησή του και έπειτα έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κυρίως σε ότι αφορά τα οδοντικά εμφυτεύματα, την οστική και ιστική αναγέννηση και την Περιοδοντολογία.

  Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας ΕΠΕ, της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας EFP, του Ευρωπαϊκού οργανισμού Οστεοενσωμάτωσης EAO, του διεθνούς οργανισμού Εμφυτευματολόγων ICOI, του Οδοντιατρικού συλλόγου Αττικής ΟΣΑ. Διατηρεί οδοντιατρείο στην Αθήνα από το 2001 με έμφαση στην περιοδοντολογία και τις στοματικές αποκαταστάσεις με εμφυτεύματα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και μέτρια Ισπανικά. Ασχολείται με την φωτογραφία και με όλες της εφαρμογές της στην οδοντιατρική κλινική πράξη. Από το 2016 διοργανώνει ολοκληρωμένα πρακτικά σεμινάρια οδοντιατρικής φωτογραφίας.

  Καλύβα Μαρία

  Διδάκτορας Ενδοδοντολογίας

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ” όπου αποφοίτησε το 1998. Το 2001 ολοκλήρωσε με επιτυχία το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2010 αναγορεύτηκε Διδάκτορας Ενδοδοντολογίας καταθέτοντας ερευνητική εργασία με τίτλο: «Ο ρόλος του μετατρεπτικού αυξητικού παράγοντα β1 (TGF β1) στην πολφική επανόρθωση. Πειραματική μελέτη».

   

  Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Εργαστηρίου Ενδοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2002 και έπειτα διατελεί τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας και εργάζεται ιδιωτικά με αντικείμενο την αποκλειστική άσκηση της Ενδοδοντίας.

  Κατσίμπαλη Ασπασία

  DDS, DDent Paed (UCL), MPaed Dent (RCS Ed) - Παιδοδοντίατρος

  Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014. Μετά από 2 χρόνια προϋπηρεσία ως γενικός οδοντίατρος στην Αθήνα, έγινε δεκτή στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα DDent παιδοδοντιατρικής του Eastman Dental Institute, στο UCL, στο Λονδίνο, από όπου και αποφοίτησε το 2019. Έκτοτε διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στην Κόρινθο με την μητέρα της, επίσης παιδοδοντίατρο, Βίκυ Κουτσή.

  Κουραμάς Δημήτριος

  Οδοντίατρος-MSc

  Ο Κουραμάς Δημήτριος είναι απόφοιτος του Comenius University της Μπρατισλάβας (DMD), με βαθμό πτυχίου «Άριστα». Ως τελειόφοιτος συμμετείχε σε ανθρωπιστική αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουγκάντα, με σκοπό την ανέγερση και τη λειτουργία ενός οδοντιατρείου. Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε επί μία τριετία (2015-2018) στην Οδοντοφατνιακή Χειρουργική, Χειρουργική Εμφυτευματολογία και Ακτινολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας Master of Science (MSc). Ζει και εργάζεται στη Λάρισα στην οδοντιατρική κλινική του «K&K Dental Clinic», ενώ έχει λάβει μέρος σε πλήθος ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κύρια θέματα τα οδοντικά εμφυτεύματα και την ανύψωση του ιγμορείου.

  Φουτζιτζόγλου Σωτήριος

  MBBS, BSc, MSc, PhD, MRCS, EBOPRAS, BAAPS, BABS, ISHRS

  Dr. Sotirios Foutsizoglou is a Consultant Plastic and Reconstructive Surgeon based in London, UK. He graduated from the Newcastle University Medical School and completed his Foundation Programme and Core Surgical Training in London and Kent before undertaking specialist training in plastic and reconstructive surgery. Dr. Foutsizoglou has undertaken numerous fellowships ranging from Microsurgery and Breast Reconstruction to Aesthetic Surgery in Europe and USA.

  In addition to his medical studies, Dr. Sotirios graduated as valedictorian in Mathematics from the University of Athens. He also graduated top of his class for his Master’s degree in Biostatistics from the University of Athens in collaboration with Harvard University before pursuing his PhD studies and research in Biostatistics and Epidemiology at the Harvard School of Public Health, USA.

  Since 2012, in his role as the lead trainer of KT Medical Aesthetics Group, he has been training medical practitioners in facial anatomy and advanced non-surgical treatments and procedures in the field of Aesthetic Medicine.

  Dr. Sotirios Foutsizoglou has been named as the “King of Botox” by UK magazines as he has performed more than 30,000 treatments and has published extensively on complications associated with injectables both nationally and internationally.

  Παπαθανασίου Ιωάννης

  DDS, MSc, Yπ. Διδάκτωρ Προσθετολογίας Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

  Ο κ. Ιωάννης Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2011. Την περίοδο 2012-2015 συνέχισε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Εξειδίκευσης στην Προσθετική (MSc Prosthodontics) της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Για τις μεταπτυχιακές του σπουδές τιμήθηκε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Από το 2019 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Επίσης, το 2018 μετεκπαιδεύθηκε στην Εμφυτευματολογία στο New York University (NYU) College of Dentistry Linhart Continuing Dental Education Program (2018). Συμμετέχει διαρκώς ως εκπαιδευτής σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Εμφυτευματολογίας και Προσθετικής καθώς και στην κλινική εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής Αθηνών. Είναι συγγραφέας αρκετών δημοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με θέμα την Προσθετική, την Εμφυτευματολογία και την Αισθητική Οδοντιατρική.

  Κοντοπόδη Μαριάννα

  Οδοντίατρος-Αισθητική Οδοντιατρική

  Η Δρ. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΠΟΔΗ αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 2005. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται στο Brighton της Αγγλίας ως Γενική Οδοντίατρος. Το 2007 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της πρόγραμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου και εξειδικεύτηκε στην Αισθητική Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (Ν.Υ.U) έχοντας την ευκαιρία να διδαχτεί από τους καλύτερους καθηγητές στον κόσμο όπως οι Jonathan Levine, Dennis Tarnow, Steven David. Το Πανεπιστήμιο N.Υ.U. είναι Παγκοσμίως γνωστό ως state of the art University.

  Το 2008 επέστρεψε στο Λονδίνο όπου εργάστηκε σε ιδιωτικές κλινικές σαν Αισθητικός Οδοντίατρος ενώ ταυτόχρονα της προτάθηκε η θέση του Επισκέπτη Λέκτορα στο τμήμα της Αισθητικής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (U.C.L).

  Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε εργάζεται σαν εξωτερικός συνεργάτης σε κλινική στην Αθήνα και στην Κρήτη, ενώ εξακολουθεί να συμμετέχει σαν επισκέπτης λέκτορας σε σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συνεχίζοντας τη συνεργασία της με το UCL.

  Είναι μέλος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Οδοντιατρικής και του συλλόγου Οδοντιάτρων της Αγγλίας.

  Ευάγγελος Παρχαρίδης

  DDS, MS Oral Medicine Specialist

  Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη Στοματολογία στο Οδοντιατρικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Στοματολογίας. Συμμετέχει παράλληλα σε κοινά ερευνητικά προγράμματα με το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο και το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της European Association of Oral Medicine, της International Team for Implantology (ITI), της Ελληνικής Εταιρίας Παθολογίας Στόματος και πολλών άλλων επιστημονικών εταιριών. Συμμετέχει με ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε συνέδρια. Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

  Είναι ο επικεφαλής του Στοματολογικού Τμήματος του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και επιστημονικός υπεύθυνος οδοντιατρείων του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στη Θεσσαλονίκη. Διατηρεί παράλληλα ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

  Μπουτσιούκη Χριστίνα

  Οδοντίατρος-MSc

  Η Dr. Χριστίνα Μπουτσιούκη αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ειδικεύτηκε στην Αισθητική Οδοντιατρική, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Οδοντ. Χειρουργικής. Συνέχισε τις διδακτορικές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο University of Giessen, JLU στη Γερμανία, όπου από το 2014 παραδίδει διαλέξεις και επιτηρεί ερευνητικά προγράμματα ως επιστημονικός συνεργάτης. Το κύριο ερευνητικό της ενδιαφέρον στρέφεται γύρω από τα πολυμερή οδοντιατρικά υλικά, την αντιτερηδονογόνο δράση των ρητινών και υαλοϊονομερών υλικών, τα βιοενεργά υλικά και τις νεότερες εξελίξεις στα συνδετικά συστήματα, όπως η ενσωμάτωση αντιμικροβιακών ουσιών στους συνδετικούς παράγοντες.  Από το 2007 συμμετέχει σε οδοντιατρικά συνέδρια και λαμβάνει μέρος με επιστημονικές ανακοινώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με περισσότερες από 25 δημοσιεύσεις κλινικών και ερευνητικών άρθρων στους τομείς της αισθητικής οδοντιατρικής, οδοντικής χειρουργικής, οδοντιατρικών υλικών και παιδοδοντίας. Έχει κερδίσει 3 ερευνητικές υποτροφίες τα έτη 2014, 2015 και το 2019 και βραβεία καλύτερης αναρτημένης παρουσίασης στο Ετήσιο Συνέδριο της Γερμανικής Εταιρίας Παιδοδοντίας (DGKiZ) στη Φρανκφούρτη το 2016 και στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ακαδημίας Παιδοδοντίας (IAPD) στη Μπανγκόκ το 2018. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

  Ταταράκης Νικόλαος

  DDS, Cert (Perio), MS (USA) Diplomate, American Board of Periodontology Specialist in Periodontics Clinical Research Fellow, Centre for Oral Clinical Research Institute of Dentistry Barts & The London School of Medicine & Dentistry Queen Mary University of London (QMUL)

  Ο Νικόλαος Ταταράκης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 2005. Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης σε ιατρείο με εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία κι Εμφυτευματολογία καθώς και στη Στοματολογική κλινική του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός». Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας έγινε δεκτός στο πρόγραμμα Περιοδοντολογίας του Πανεπιστημίου του Michigan, USA απ΄όπου κι αποφοίτησε το 2011. Ακολούθως έλαβε μονοετή υποτροφία από το ΙΤΙ (Ιnternational Τeam of Ιmplantology) και υπηρέτησε ως κλινικός κι ερευνητικός υπότροφος στο τμήμα Περιοδοντολογίας του Eastman Dental Institute, UK.  Aπό το 2012-2016 παρέμεινε στο ίδιο Πανεπιστήμιο ως κλινικός και ερευνητικός συνεργάτης ενώ από το 2016 εώς και σήμερα είναι μέλος της κλινικής κι ερευνητικής ομάδας του COCR (Centre for Oral Clinical Research) της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Queen Mary University of London, UK.

  Ο Νικόλαος Ταταράκης είναι Διπλωματούχος του Αμερικάνικου Συμβουλίου Περιοδοντολογίας (Diplomate of the American Board of Periodontology) και εργάζεται σε ιδιωτικές κλινικές με αποκλειστική απασχόληση την Περιοδοντολογία και Χειρουργική Εμφυτευματολογία. Συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε επιστημονικές ημερίδες και προγράμματα κατευθυνόμενης εκπαίδευσης και δημοσιεύει σε συναφή πεδία.

  Δανδάκης Χρήστος

  Ενδοδοντολόγος-MSc

  Πτυχίο Οδοντιατρικής το 1991. Εργάστηκε ως οδοντίατρος μέχρι το 1995 στην Γερμανία. Απόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακού Σπουδών της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στον τομέα της Ενδοδοντολογίας. Επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Επιμόρφωσης. Συμμετοχή σε σεμινάρια ως εκπαιδευτής στον τομέα της Ενδοδοντολογίας. Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό αντικείμενο την Ενδοδοντολογία. Διαθέτει παρουσιάσεις και παρουσία σε διεθνή συνέδρια και συμπόσια, καθώς και δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά με θέμα την Ενδοδοντολογία.

  Γαλιατσάτος Αριστείδης

  Οδοντίατρος-Αναπληρωτής Καθηγητής

  Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1990-1991 παρακολούθησε επιτυχώς το Άτυπο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συνολικής διάρκειας ενός έτους. Το 1996 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του Διατριβή στον Τομέα Προσθετολογίας του Οδοντιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστικό αντικείμενο Ακίνητης Προσθετικής και αναγορεύτηκε Διδάκτορας με βαθμό «Άριστα». Από το 1988 μέχρι το 2005 υπηρέτησε ως Επιστημονικός Συνεργάτης και Ειδικός Επιστήμονας στο γνωστικό αντικείμενο της Ακίνητης Προσθετικής του Οδοντιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Από το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004 μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 υπηρέτησε ως έμμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Σχολή Επιστημών Υγείας Πρόνοιας, Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας. Στις 16/10/2009 διορίστηκε Επίκουρος καθηγητής με τριετή θητεία στο Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, με γνωστικό αντικείμενο ¨Οδοντική Μορφολογία». Σήμερα, υπηρετεί ως αναπληρωτής καθηγητής στον Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
  Έχει διατελέσει Τομεάρχης του Α’ Τομέα Ακίνητης Προσθετικής του Τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας, ΤΕΙ Αθήνας και σήμερα είναι Διευθυντής Του Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
  Έχει συγγράψει δύο επιστημονικά συγγράμματα με τομείς ενδιαφέροντος την οδοντιατρική αισθητική και οδοντική μορφολογία, καθώς και σημειώσεις Ακίνητης Προσθετικής και εργαστηριακές σημειώσεις οδοντικής μορφολογίας για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά τόσο Ελληνικά όσο και του εξωτερικού με αντικείμενο την Οδοντική Προσθετική, αλλά και τα Οδοντοτεχνικά/Οδοντιατρικά Βιοϋλικά. Είναι μέλος σε πολλές Ελληνικές και Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες και κριτής (reviewer) σε διεθνή επιστημονικά οδοντιατρικά περιοδικά. Επίσης έχει περισσότερες από 300 ομότιμες αναφορές (citation) στο ερευνητικό του έργο.

  Τσόλκα Παναγιώτα

  Οδοντίατρος-Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

  ΣΠΟΥΔΕΣ-ΤΙΤΛΟΙ

  1981, Πτυχίο Οδοντιατρικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ.

  1990, Διδακτορική Διατριβή Οδοντιατρικής Σχολής, Τομέας Προσθετολογίας, Τμήμα Φυσιολογίας Στοματογναθικού Συστήματος, Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ.

  1984-1988, Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Φυσιολογίας του Στοματογναθικού Συστήματος, Τομέας Προσθετολογίας, Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών.

  1988–1993, Tregarthen Research Fellow & Clinical Assistant στο Tμήμα Προσθετικής, United Medical and Dental Schools, Guy’s Hospital, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, Αγγλία.

  1994-1995, Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης, Ακινήτου Προσθετικής, Τομέας Προσθετολογίας, Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών.

  2010-2014, Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας, Α΄ Τομέας Ακίνητης Προσθετικής, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας, Τ.Ε.Ι Αθήνας.

  2014-2018, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας, Α΄ Τομέας Ακίνητης Προσθετικής, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας, Τ.Ε.Ι Αθήνας

  03/2018 έως σήμερα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Τομέας Οδοντικής Τεχνολογίας, Σχολή επιστημών Υγείας & Πρόνοιας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Τομεάρχης (2014) & Τομεάρχης του Α’ Τομέα Ακίνητης Προσθετικής (2016) και Προϊστάμενος του Τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας, ΤΕΙ Αθήνας (2016-2018).

  Από τις 21-3-2018 έως 31-8-2019 διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  Διδάσκει τα προπτυχιακά μαθήματα Φυσιολογία Στοματογναθικού Συστήματος, Συγκλεισιολογία, Αποκατάσταση Δυσλειτουργιών Σύγκλεισης, Γναθοπροσωπική Προσθετική, Ιστολογία Στόματος & Οδοντικών ιστών, Εργαστηριακά μαθήματα Ακίνητης Προσθετικής Ι&ΙΙ, ενώ στο παρελθόν έχει διδάξει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας, το μάθημα «Συγκλεισιολογία». Έχει υλοποιήσει και αναρτήσει δύο Ανοικτά Διαδικτυακά Προπτυχιακά μαθήματα «Φυσιολογία Στοματογναθικού Συστήματος-Συγκλεισιολογία» και «Αποκατάσταση Δυσλειτουργιών Σύγκλεισης»

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  Έχει δημοσιεύσει έξη (6) επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και δέκα τρείς (13) σε Διεθνή περιοδικά με κριτές.

  Kωνσταντίνα Ντίνα Ντεντή

  DipDS, MS, FACP Specialist in Prosthodontics, Diplomate American Board of Prosthodontics, Fellow ITI Director, Aesthetic Dentistry Programmes Principal Clinical Teaching Fellow UCL Eastman Dental Institute, Continuing Professional Development

  Η Dr. Κωνσταντίνα Ντίνα Ντεντή απέκτησε τον τίτλο του ειδικού προσθετολόγου (συνδυάζει τη γνώση συναντικειμένου της Ακίνητης, Κινητής και Εμφυτευματικής Προσθετικής) το 1997 και το Master στην Στοματική Βιολογία (M.Sc) το 1999 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μισούρι-Κάνσας, στις ΗΠΑ, καθώς και τον τίτλο στην Γναθοπροσωπική Προσθετική Οδοντιατρική Ογκολογία το 1998 από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Χιούστον στο καρκινικό κέντρο Anderson των ΗΠΑ.

  Μετά ολοκλήρωσε ένα χρόνο ως υπότροφος οδοντιατρικός διδάσκων στην Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της North Carolina των ΗΠΑ. Η ένωση Προσθετολόγων της Αμερικής απένειμε τον αξιομνημόνευτο τίτλο του διπλώματος του ειδικού στην Dr. Ντεντή το 2002.

  Έχει παρουσιάσει πολυάριθμες ομιλίες και μαθήματα σε σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή στην πρόσθια αισθητική και την άμεση φόρτιση των οδοντικών εμφυτευμάτων. H Dr. Ντεντή είναι Principal Clinical Teaching Fellow, Director Aesthetic Dentistry Programs του UCL Eastman Dental Insitute CPD.

  Παπαλεξανδρής Στυλιανός

  MBBS, FEBOT, MSc, MEd

  Ο Στέλιος Παπαλεξανδρής είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου και κατόπιν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως ιατρός μονάδων. Απέκτησε τίτλο ειδικότητας Ορθοπαιδικού Χειρουργού μετά από εκπαίδευση στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και εξειδικεύθηκε στους τομείς της επανορθωτικής χειρουργικής του ισχίου και του γόνατος και του ορθοπαιδικού τραύματος. Απέκτησε την ιδιότητα του μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (FEBOT) και του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (ΚΕΟΧ) κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής σε ειδικές εξετάσεις. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων, σε επίπεδο Master, στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ταυτόχρονα πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοστατιστική και τη Βιοηθική.
  Έχει εργασθεί ως ειδικός ορθοπαιδικός στην Ελλάδα και από το 2011 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επί του παρόντος εργάζεται στο Liverpool University Hospital NHS Foundation Trust. Έχει διατελέσει μέλος της ιατρικής ομάδας του ιατρικού κέντρου του ΣΕΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη και ιατρός αγώνων ποδοσφαίρου όλων των εθνικών κατηγοριών και του κυπέλλου Ελλάδος.
  Έχει συγγράψει εγχειρίδιο πρώτων βοηθειών και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίου ορθοπαιδικού τραύματος. Συμμετείχε στην επιτροπή ανάπτυξης κατευθυντήριων οδηγιών γενικής ιατρικής για την οσφυαλγία στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», που υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχουν ανακοινωθεί σε πλήθος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.
  Είναι εκπαιδευτής στο ιατρικό σεμινάριο ATLS (Advanced Trauma Life Support – provider & instructor course) στην Ελλάδα και την Ελβετία. Έχει διατελέσει εκπαιδευτής στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ και σε σεμινάρια υγειονομικού ενδιαφέροντος για επαγγελματίες υγείας αλλά και το γενικό πληθυσμό. Μέρος του κλινικού του έργου από το 2013 είναι η εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής των πανεπιστημίων του Manchester και του Liverpool του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Κακλαμάνος Ελευθέριος

  Ορθοδοντικός-Αναπληρωτής Καθηγητής

  Ο κ. Ελευθέριος Γ. Κακλαμάνος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοδοντικής και Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Ελληνική Ορθοδοντική Επιθεώρηση», επιστημονικής έκδοσης της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος. Έλαβε το πτυχίο της Οδοντιατρικής και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική  από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου και επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Προληπτική και Κοινωνική Οδοντιατρική και τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και παρουσιάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2020 έλαβε το βραβείο Riyad Bayoumi Research Excellence Award για την επιστημονική του δραστηριότητα.

  Δημήτρης Αποστολάκης

  DDS, MSc (Oral surg), MSc (DMFRad)

  Ο Δημήτρης Αποστολάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στη Χειρουργική Στόματος από το Πανεπιστήμιο του Manchester καθώς και στην Οδοντική και Γναθοπροσωπική Ακτινολογία από το Kings’ College, University of London, UK. Είναι ιδιοκτήτης του Ιατρείου της Οδοντιατρικής Ακτινολογίας στην Κρήτη, με παραρτήματα στα Χανιά και στο Ηράκλειο. Μέλος της European Academy of Dentomaxillofacial Radiology (EADMFR). Μέλος της International Association of Dentomaxilofacial Radiology (IADMFR). Μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας. Μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας Κρήτης.

  Χρήστος Τσάμης

  MDS, Oral surgery, Implantology

  Απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας ΑΠΘ, Απόφοιτος CDEP New York University College of Dentistry (εμφυτευματολογία και στοματική αποκατάσταση). Μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης και υπεύθυνος των προγραμμάτων εμφυτευματολογίας του Ινστιτούτου Μέριμνα.

  Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό αντικείμενο την Εμφυτευματολογία και τη Χειρουργική Στόματος. Παρουσία με πλήθος διαλέξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό στον τομέα της χειρουργικής των εμφυτευμάτων και της οστικής αναγέννησης.

  Στέργιος Δράτσιος

  Οδοντίατρος-DDS

  Ο Δράτσιος Στέργιος, κατόπιν εισαγωγής με πανελλήνιες εξετάσεις, αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1997. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς με την ειδικότητα του Οδοντιάτρου.Κατά την διάρκεια της θητείας του υπήρξε εσωτερικός βοηθός στην κλινική της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του 424 ΓΣΝΕ. Το διάστημα 2000-2002 παρακολούθησε το άτυπο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων στην Οδοντιατρική σχολή του Α.Π.Θ. Το 2008 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του (CDE) του ΝΥU με τίτλο AESTHETIC DENTISTRY AND ORAL REHABILATATION.To 2014 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του (CDE) του ΝΥU με τιτλο IMPLANTOLOGY AND ORAL REHABILATATION. Έχει δυο επιστημονικές δημοσιεύσεις.Από το 2002 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με κύριο αντικείμενο την Περιοδοντολογία και την Χειρουργική Εμφυτευματολογία.

  Νάκας Νικόλαος

  DDS ,CEO Merimna Institute

  Ο Νικόλαος Νάκας αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει τα Μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην Εμφυτευματολογία, και στην Αισθητική Οδοντιατρική στο New York University College of Dentistry.

  Ο Νικόλαος Νάκας είναι Program Leader για όλα τα προγράμματα συνεχούς οδοντιατρικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα του New York University College of Dentistry καθώς και για τα προγράμματα CPD (Continuing Professional Development) στην Ελλάδα, από το UCL Eastman Dental Institute του Λονδίνου.

  Είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Μέριμνα στην Αθήνα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Επιμόρφωσης, και επίσης  Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Πολυοδοντιατρείου Οδοντιατρική Μέριμνα στην Αθήνα.